Foto

Wonder Woman!

Wonder Woman neglene var noe som bare måtte til på en tung dag. Dagen som egentlig skulle vært mammas 56 års dag. På mange måter har sorgen forandret seg på de over 4 årene hun har vært borte, men på sånne dager er det som om tankene bare må reise tilbake og minne meg på hvor fantastisk mamma var og hvor mye jeg savner henne. Det er dog en trøst å tenke på hvor mye jeg har lært av henne og hvor mye av henne jeg fortsatt har og antakeligvis alltid vil ha i meg.

Men på et eller annet vis så kommer man seg jo gjennom sånne dager også, selv om de er tøffe. Man burde vel kanskje egentlig feire de årene man faktisk fikk sammen på en sånn dag, men de vonde følelsene lå for tungt på meg i år. Tidsfordriv var en fin ting, for å bare få timene til å gå unna noe raskere enn sneglefart, for å si det sånn.

Vintage flowers


Ocean Drive fra Isa Dora (den blå/turkise) er så herlig! Dekker på 2 lag og har en så sommerlig og klar farge, uten at den er for knall om man er sær på det. Angrer allerede på at jeg ikke bare kjøpte to da den først var i butikkene, for denne kommer jeg til å lengte etter når den snart er tom. Glansen på top-coaten ødelegger litt for dette designet på bildet, men i virkeligheten var det slett ikke så ille. Og et lag med seche vite er et must, spesielt på designs med flere lag.
Dette bildet ble vel tatt for rundt 3 uker siden, og det er gøy å se hvor mye jeg allerede har lært siden da, når det kommer til å holde neglelakken unna neglebåndene. Og for den del hvor mye bedre neglene ser ut også etter en cleanup av kantene og huden rundt neglen. Kommer nok til å poste noen nyere bilder i løpet av de kommende dagene. Hekta much?

Måtte sommeren vare…

Ja, for jeg trives faktisk ute i hagen i det fine været om dagen… Og når sant skal sies så er jeg ikke mye ute annet enn når jeg er i hagen og rundt omkring der, så det er noe som har blitt verdifullt for meg. En måte å trosse angsten litt, men likevel klare å kose meg fordi angsten som regel ikke er så sterk så lenge jeg er hjemme eller i nærheten. Kan jo ikke nekte for at det er litt deilig å sitte i den varme sola med en iskald bærsmoothie og en god bok.


Og om sommeren så skulle ta slutt alt for snart, så skal jeg nok tviholde på mine kjære sommerfarger på neglene enn så lenge. ER ikke disse fargene fra Isa Dora sin sommerkolleksjon herlige!?

Just nail it!

Nå om dagen handler det meste egentlig om å bare få ting gjort. En ting av gangen, en dag av gangen, en time av gangen… Noen ganger et minutt av gangen. Bare sett et ben foran det andre og hold ut litt til, så er det overstått og du kan på et eller annet vis kanskje senke skuldrene. Det har vært så mange legetimer og avtaler de siste ukene (les: mange i et «jeg har sperret meg inne i flere år på grunn av enorm angst»-perspektiv) at jeg aldri i verden hadde maktet det for noen måneder siden. Men siden jeg en eller annen gang i Mars/April tok tak i ting og var ærlig med meg selv om at jeg virkelig trenger det, så har jeg på et eller annet vis funnet en måte å takle det på. En slags «f— deg» holdning til angsten, som når jeg først skal gjøre noe hjelper meg til å bare få det gjort. Det er som oftest overhodet ikke hyggelig, men det blir i alle fall gjort (i alle fall ofte de viktige tingene og avtalene). Så fra å ikke klare å tenke på å dra til legekontoret til å nå ha sittet der time ut og time inn og ventet, tatt blodprøver, bli utredet for stoffskiftet, sydd (ikke noe alvorlig) og faktisk klare å prate med legen og få frem hva som er viktig å få gjort noe med, det er ikke verst spør du meg.

Noe som faktisk har vært hyggelig i det siste, til tross for at angsten og stoffskifteproblemene gjorde det utfordrende, var å ha besøk av «svigerfamilien»! De bor sørpå, så vi får ikke sett dem ofte, men da de var her fikk jeg truffet dem 2 av 3 dager og det var kjempekoselig. Det er sånne ting som faktisk føles godt å klare å gjøre til tross for vanskelighetene som følger med.

Ellers består hverdagen fortsatt mye av tidsfordriv og da er selvsagt neglepynting fortsatt høyt på menyen. De stakkars neglene mine får nok gjennomgå noe i løpet av en måned, men jeg måå jo bare, for jeg har jo ingen andre negler å prøve meg på. Ja, jeg har faktisk spurt kjæresten om jeg kunne teste noe på han, men det ble ikke så godt mottatt.  Noe har jeg da likevel fått prøvd ut:

Dette ble oppsummeringsinnlegg bigtime, men sånn blir det vel gjerne når jeg ikke får meg til å sette meg ned og faktisk føle på ting og formulere det til ord. Og jeg vet ikke om dere som kikker innom her innimellom er intressert i å bli oversvømt av min neglelakkmani, selv om det er en viss fare for at det kan bli en del av det uansett.

The good things

Det er vanskelige dager for tiden og det har blitt skrevet en del innlegg som bare har blitt liggende som kladd fordi jeg føler at jeg bare skriver det samme om igjen og ikke får frem noe konstruktivt. Det finnes derimot også lyspunkter, selv om jeg er slapp og ikke i form på grunn av lavt stoffskifte. Og noe av det er å handle på nettet og få ting rett hjem i postkassen! Så nå er matskapet fylt godt opp med mat fra Iherb (hvis du bruker koden TOF705, får du $5 rabatt på første bestilling herfra) og Gojiking.

I tillegg har jeg blitt bestekompis med E-Bay, og bestilt meg en hel masse neglelakker, så jeg har noe å drive med på de ikke fullt så gode dagene. Og det var en lykkelig Tonje som våget seg ut i postkassen for noen dager siden og fant en pakke med 60 art neglelakker der, så da har det blitt litt av det de siste dagene.

Det går i glade sommerfarger om dagen, sånn bare for å lyse opp hverdagen litt.

Sunset fox pt.2

Sunset fox

Jeg dro ut for å se på soloppgangen, men møtte i stedet på selveste Mikkel.

Nail polish

Neglelakk har lenge vært mitt tidsfordriv, for å få utløp for litt kreativitet og hvile hodet litt. I går fant jeg derfor ut at det virkelig var på tide å få ryddet opp i neglelakkene jeg har samlet opp i løpet av noen år, ettersom mange av de var helt uttørket eller seigere enn tyggis. Etter endt opprydning, hvor flere havnet i søpla, hadde jeg «bare» 33 stykk igjen.


Mange vil vel kanskje si at det er mer enn nok, men etter å ha sett de nye, friske sommerfargene til Isa Dora, så måtte jeg jo bare ha 3 til!

Så nå må jeg smile litt hver gang jeg ser på hendene mine. Rart med det, hvordan små ting kan gjøre dagen litt bedre. Så skal det jo også nevnes at jeg bare venter på en paypal-overføring, før jeg skal bestille hele 60(!) art-neglelakker fra ebay til den nette sum av 176 kroner, hvor frakt på 55 kommer i tillegg. DET er ikke ille! Så da blir det en del øving på rette linjer ol. med venstre hånd tenker jeg.

Utover slike trivialiteter som lakking av negler, så er det i grunn liten forandring i hverdagen. Er stadig veldig slapp og sliten og merker enda ikke mye til medisinen jeg bruker for lavt stoffskifte, men må vel bare være tålmodig i og med at 7-8 uker ikke er så mye i den sammenhengen. Dermed blir det mye små tidsfordriv, når jeg har energien til det om dagen, som lakking av negler, tv-serier og redigering av nye og gamle bilder. Når man får en hverdag som blir så begrenset av sykdom, så blir man nemlig veldig bevisst på å virkelig BRUKE de gode dagene og da tar jeg ofte mye bilder, uavhengig av hva annet jeg gjør, som jeg kan sitte og fikse på når jeg ikke har energien til annet. Så har jeg i alle fall noe å drive med som handler om mitt eget liv og ikke fiktive karakterer i en verden som ikke finnes.

…And these days!

Det er så deilig å ha så gode dager! Noe å nyte i øyeblikket, noe å se tilbake på når de tunge dagene kommer og noe å sikte mot neste gang muligheten er der.

These evenings…