Depression awareness month

Mange av dere visste kanskje at Oktober er måneden for brystkreftaksjonen 2012, noe som har vært veldig aktuelt for meg siden min mor døde av brystkreft for litt over 4 år siden. Men noe kanskje ikke alle vet er at Oktober også er depression awareness month og at fargen for dette er grønt.

En depresjon er en usynlig sykdom, som mange som ikke har slitt med det selv kanskje ikke helt forstår. Når man er deprimert så er det ikke bare å «ta seg sammen» og komme over det. Det er en sykdom som er med deg og påvirker alt fra evnen til å arbeide, spise, sove, nyte hobbyer og fritidsaktiviteter og gjør hver dag tung og vanskelig. De fleste av oss kommer til å oppleve en eller flere perioder med depresjon i løpet av livet, så om du kjenner noen som er deprimerte; Ikke døm dem eller be dem om å «ta seg sammen». Du trenger ikke forstå dem fullt ut, du trenger bare å være der for dem, støtte dem og hjelpe dem å få hjelp fra lege eller psykolog om de trenger det. Jeg har selv vært mye deprimert og vet hvor stor forskjell det kan gjøre om mennesker er støttende uten å være dømmende og komme med enkle «løsninger» på hva jeg skal gjøre med saken.

Til alle dere der ute som er deprimerte: Dere er ikke alene!

//A lot of you may be aware that October is breast cancer awareness mont, and that has certainly been an important cause to me since my mom passed away from breast cancer about 4 years ago. But what you may not know is that October is also depression awareness month, and that the color for that is green.

A clinical depression is an invisible disease that many who have not experienced it themselves may not fully ounderstand. When you are suffering from a depression you can`t just «pull yourself together and it wil be ok. It is with you every day and affects how/whether you eat, sleep, enjoy hobbies and makes every day hard to get through. Most of us will experience one or several periods of depression in our lives, so if you know anyone who is going through a depression; Don`t judge them or tell them to «pull themselves together». You don`t have to fully ounderstand them and their disease to be there for them and support them, and help them get more help from a doctor or psychologist if they need that. I myself have been through periods of depression, and it is still something that I suffer from, so I know what difference it can make if people are supportive and non-judgemental without giving me simple «sollutions» on how to get out of it.

All of you out there going through a depression: You are not alone!

After all that heavy personal stuff, I give you a green manicure for depression awareness month:

5 kommentarer til Depression awareness month

 • Pantora sier:

  Fint innlegg, Tonje! :)

 • Hei :) jeg fant bloggen din idag!!! Hvor har du gjemt deg )??? Veldig veldig mye fint her , å takk for at du deler en sterk historie :) Jeg kjenner meg igjen :) ikke så mye i depresjonen, det skal jeg ikke si jeg vet mye om, men den andre biten, men å miste mamma si :) <3

  Stor klem til deg, jeg vil også lage ett grønt innlegg nå som jeg er klar over dette :)

  Tusen takk, jeg kommer tilbake :)

  Fant blog lovin knappen din etter litt leting :) !!

  • Tonje sier:

   Hei:)
   Trist å høre at du kjenner deg igjen i det, for det unner jeg ingen.
   Tusen takk for koselige kommentarer!<3 Veldig hyggelig at du vil følge meg!:) Og Sultan Palace må du bare ha om du liker oransje, for den er aldeles nydelig!

 • Marthe C sier:

  Kan kanske jsi hvordan jeg fant bloggen din , hehe.. jeg googlet swatch av isadora Sultan Palace :) Og du hadde jo den nydeligst swatchen :) Glede :) Den mangler jeg nemlig… krise !! :(

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>