Hjemmelaget nugatti/hasselnøttpålegg<3


Nam nam, nå skal jeg kooose meg med riskjeks med disse herlighetene på! Viktig å skjemme seg selv litt bort i hverdagen, eller hva? At det faktisk er sunt og godt for kroppen og har null sukker er vel egentlig bare toppen av kransekaken. Hvem hadde trodd at det gikk an å virkelig kose seg med noe som er så sunt? Ikke meg for et halvt år siden i alle fall, selv om jeg nok hadde håpet.

Enkelt å lage er det også: 
*Du rister 400 gr hasselnøtter 10-15 min.
*Har de i et håndkle og gnir vekk mesteparten av skallet for å bli kvitt noe av den bitre smaken.
*Putter nøttene i miksmasteren og kjører på til nøttene begynner å slippe oljene og det blir mykt og småflytende i konsistensen (dette tar tid og du må stoppe og skrape av kantene mange ganger før du begynner å få rett konsistens.)
*Tilsett 1-2 ss hasselnøttolje eller annen velsmakende olje til du får rett konsistens, og eventuelt en liten klype himalayasalt.

Bland det sammen med miksmasteren og vips, så har du et deilig hasselnøttpålegg. Da jeg hadde gjort dette helte jeg litt av det i en beholder for å lage nugatti av resten. For å lage nugatti tilsetter du følgende i halve nøtteblandingen:
* 3-4ss kakaopulver (Mer kan tilsettes om du vil ha sterkere kakaosmak).
* 1ss vaniljepulver.
* 3 dråper stevia.
* 1ss sukrin for å balansere søtsmaken.

Noen sekunder i miksmasteren igjen, så har du deilig, sunn nugatti!
Namnam!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>