Nye svar

Når det virkelig gjelder så pleier kroppen min som regel ikke akkurat å spille på lag med meg, men i natt lot den meg faktisk sove hele 7 timer før jeg våknet! Var herlig å våkne noenlunde uthvilt og oppdage at klokka faktisk ikke var 3 på natten! Etter å ha stressa litt med mat og angstmedisin måtte jeg likevel legge meg nedpå en time igjen, ettersom jeg blir så utrolig slapp etter å ha tatt angstmedisinen, og fordi jeg generelt er en skikkelig slappfisk om dagen.
Men jeg kom meg i alle fall opp igjen og til legen i dag, hvor jeg fikk noen svar på blodprøvene jeg tok sist og måtte ta noen nye. Blodprøvene mine var visstnok litt merkelige, men mye tyder på at jeg har lavt stoffskifte. (Om noen har erfaringer med det vil jeg gjerne høre om det. Send meg gjerne en mail.) De nye prøvene jeg tok i dag vil forhåpentligvis gi litt mer klarhet i ting, men legen ga meg likevel en startdose frem til jeg får prøvesvarene, noe jeg absolutt ikke sa nei takk til. Er bare glad for å komme i gang med saker og ting, og ikke minst å få vite at det mest sannsynlig går an å gjøre noe konkret med plagene mine utover psyken.

Utover det med lavt stoffskifte så hadde jeg visst nok en gang lavt folat, som jeg også hadde for noen år siden. Så da er det bare å starte opp igjen med tabletter for det også. Begynner å komme opp i en del medisiner daglig nå, men så lenge det kan få meg til å begynne å fungere sånn noenlunde så tar jeg det gjerne. Må likevel si at jeg er veldig glad jeg bor i Norge, med frikortgrense og andre gode helseordninger, ellers hadde jeg kommet opp i noen tusen for medisiner og legetimer i året..! Det, i tillegg til alle plagene som følger med, kan være noe å tygge på for de som tror det er luksus å «sitte hjemme og drive dank» istedet for å jobbe.

Nå er jeg i alle fall lettet over at legetimen er overstått, at det er 6 uker til neste time og at jeg har en konkret behandling å forholde meg til. Fremgang og bedring; Nå er dere veldig velkomne!

6 kommentarer til Nye svar

 • KarianneM sier:

  Bra at du endelig har fått noen form for tilbakemelding! Håper de finner ut av «mysteriet» snart, sånn at du kommer deg litt. Du fortjener å ha det bedre Tonje <3

 • Maren sier:

  Stå på!<3

 • En dag når jeg er i bedre form skal jeg sette meg ned og lese gjennom alle innleggene du har hatt i det siste. Livet er jaggu ikke lett, men jeg håper at du får bedre dager. Bra at de finner ut av litt via blodprøver. Folatmangel har jeg også hatt, så nå tar jeg dobbel dose (både pga mangel og pga babyprosjekt). Heldigvis er folat vannløselig, så man kan ikke ta for mye :) Ønsker deg fine dager! Klemmer herfra!

  • Tonje sier:

   Ja, det er godt å få noen svar. Visste faktisk ikke at folat var vannløselig, men kjekt å vite at man ikke kan ta for mye:) Takk det samme! Klemmer!:)

 • SV: Synes helt klart du skal vurdere det ;) Man får aldri nok av Converse ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>