Godiskuler!

I går hadde jeg så lyst på noe å kose meg med (som alltid på en Søndag), så da endte jeg opp med disse godiskulene:

De ble veldig gode, med fyllet som hadde en mild smak av kanel og den herlige mørke sjokoladen rundt. For å toppe det hele så rullet jeg noen av de i kokosmasse. Nam! ( Kulene er selvfølgelig også uten melk, egg, gluten, soya og sukker.)

Slik lager du herlighetene:
Fyll:

  •  1 dl rå cashewnøtter
  • 2 dl mandler
  • 6 dadler
  • 5 ss kokosolje (min var flytende fordi jeg hadde latt den stå i varmen, så se an konsistensen litt på denne)
  • 1 ss agavenektar
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljepulver

Putt alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til du får en klissete masse (det kan være du må skrape ned fra kantene en del ganger, men det vil være verdt det;)). Rull til kuler og sett de i fryseren mens du lager sjokoladen.

Mørk raw sjokolade:

 

Om du vil gjøre sjokoladen raw putter du kakaofettet og agaven i en bolle i vannbad med lunkent vann (Det kan være en fordel å hakke kakaofettet i små biter først, så det går raskere å smelte det). Når kakaofettet er smeltet rører du inn kakaopulveret. Deretter tar du kulene med fyll ut av fryseren og ruller de i sjokolade og evt kokosmasse, hakkede nøtter eller annet du måtte ønske. Putt i kjøleskapet, vent til sjokoladen er stivnet (om du klarer å vente) og nyt!
Kulene kan også stikkes på pinner, så du får «sjokopops».

2 kommentarer til Godiskuler!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>